Teet mitä neuvottelet

Kirjoittajista Henri kävi Sami Miettisen neuvottelija-nimisellä Youtube-kanavalla haastateltavana Objectives and Key results -mallista. Keskustelusta sukeutui ihan hyvä läpileikkaus OKR-mallin periaatteellisesta erosta aikaisempiin tavoitejohtamismalleihin, joissa tavoitteet annetaan ihmisille. Sami on kirjoittanut Juhana Torkin kanssa Uusi neuvotteluvalta -nimisen kirjan, joka teemana oli ”saat mitä neuvottelet”. Sen voi soveltaa OKR-ajatteluun muodossa, ”teet mitä neuvottelet”.

Henri Sora pohtii ja Sami Miettinen kysyy.

Videolla Henri ja Sami käyvät keskustelussa läpi esimerkit tavoitteista ja avaintuloksista sekä niiden käyttöönoton ja seurannan yrityksen eri tasoilla. He pohtivat miten taloudellisten palkkioiden välttäminen ja virheiden salliminen johtavat tilanteeseen, jossa ihmiset voivat itse kurottaa suurempiin tavoitteisiin, kuin esimies voisi itse pyytää. OKR-mallin pyrkimys avoimuuteen, totuudellisuuteen ja osaoptimoinnin poistamiseen ovat keskustelussa mukana. Sami ja Henri pohtivat myös, miten OKR:ien käyttöotto muuttaa henkilöstöhallintoa, KPI-mittareiden seurantaa ja strategiatyötä. OKR:t soveltuvatkin erityisen hyvin itseohjautumiseen pyrkiviin organisaatioihin ja asiantuntijatyöhön. Henri kertoo myös esimerkit kahdesta OKR-ominaisuuksia sisältävästä ohjelmistosta eli Weekdonesta ja Tangible Growthista.

#neuvottelija 58 – OKR eli Objectives and Key results -video

Jos mieluummin kuuntelet haastattelun, se löytyy myös Applen ja Spotifyn palveluista.

Tilaa toki Strategia arkeen OKR-mallilla -kirja, tältä sivulta.